TRÆNING:

Som nybegynder kan du låne en ketcher af klubben, indtil du har fundet ud af om du vil fortsætte med at spille badminton, og så købe din egen.

For at alle skal få det bedste ud af træningen er den inddelt efter styrke og hos nybegynderne lægges der vægt på det sociale og de grundlæggende teknikker og efterhånden lægges der mere og mere vægt på teknisk og fysisk træning.

Det er trænerne som vurderer, hvilket hold spilleren får størst udbytte/glæde ud af at være på, og spilleren kan derfor i nogle tilfælde, i løbet af sæsonen, blive flyttet fra ét hold til et andet.

 

HOLDKAMPE:

Klubben tilmelder klubhold til holdturneringen i DGI, som består af 4 eller 6 spillere pr. hold. Holdene sættes så spillere fra vores klub spiller mod spillere fra andre klubber, på nogenlunde samme niveau. De forskellige hold ledes af en Holdleder, som er en af spillernes forældre. Det er så op til Holdlederen at sørge for transport til og fra udekampe, at der er spillere til kampene samt være der som ”vært” ved hjemmekampe. Men lav en aftale med andre forældre til spillere på holdet, så I kan dele det imellem Jer.

Lykkes det et hold at vinde holdturneringen, deltager holdet i Landsmesterskabet, som oftest foregår i Jylland, med fælles transport, ophold og forplejning. En sjov og lærerig oplevelse!

 

UNGDOMSKLASSIFIKATIONEN:

Alle spillere i U9-U19 inddeles i D, C, B, A, Mester og Elite.

Ved første turnering tilmeldes spilleren i D-rækken og alt efter placeringen i de efterfølgende turneringer, optjener spilleren point til oprykning i næste række. Pointene tildeles efter regler fastsat af DBF. Læs evt. mere om pointsystemet og regler på www.badminton.dk eller kontakt en forældre fra Ungdomsudvalget.

 

VED AFVIKLING AF HOLDKAMPE OG ÅBNE TURNERINGER:

Når spillerne spiller kampe er det dem selv der dømmer, og som forældre eller anden ledsager, blander man sig ikke i dette, med mindre man mener at ens eget barn konsekvent bevidst eller ubevidst dømmer forkert. Altså ikke hvis man mener modstanderen gør det.

Der må gerne klappes, når der spilles en god bold, men ikke hvis modstanderen laver en fejl. Man blander sig ikke i pointtællingen eller brokker sig over modstanderens kendelser. Bed spillerne om at tælle højt for at undgå misforståelser. Det er spilleren på den banehalvdel, hvorpå bolden lander, som dømmer bolden.

Det er spilleren som har serven der bestemmer evt. udskiftning af bold, men det er jo altid rarest, hvis alle er enige, så spørg modstanderen om det er ok.

 

KLUBAKTIVITETER:

I løbet af sæsonen tilstræber Ungdomsudvalget at afholde nogle arrangementer, som har til formål at ryste spillerne sammen. Det er bl.a. Julearrangement og Klubmesterskaber. Desuden er det klubbens ungdomsafdeling, som står for og i ”Kaffeteltet” ved sommerens Havnefest. Evt. overskud fra disse arrangementer går til ungdommen. Har du mulighed for at hjælpe til ved et eller flere af disse arrangementer, så kontakt endelig Dorte Larsen.

 

FERIE:

Der er ikke træning i efterårs- jule- vinter- påske- og sommerferie. Skulle der i løbet af sæsonen ellers forekom-me aflysninger, vil spillerne, så vidt det er muligt, få besked. Tjek også på klubbens hjemmeside www.hunbad.dk under ”Lukkedage”.

 

UNGDOMSUDVALGET:

Ungdomsafdelingen er en aktiv klub, som består af frivillige voksne/forældre og unge og er afhængig af andre forældres hjælp, så jo flere hjælpere der vil være med jo sjovere og rarere bliver det for vores børn/unge, altså spillerne. Så hvis du gerne vil give en hjælpende hånd, som holdleder eller ved diverse arrangementer, så tøv ikke med at kontakte en fra Bestyrelsen: